Prostamid: čaj za probleme sa prostatom, rješenje iz prirode

Problemi sa prostatom su uobičajeni među muškarcima, posebno među muškarcima starijim od 50 godina. Uzrokuju neugodnosti, učestalo mokrenje, bol i često utiču na kvalitet života. Ipak, postoji prirodno riješenje koje se zove Prostamid čaj i može pomoći.

U svijetu prirodne medicine, biljni čajevi su se dugo koristili za liječenje različitih tegoba, uključujući i probleme sa prostatom. Jedan od ovih čajeva je i Prostamid, čaj  koji je specijalizovan za održavanje zdrave prostate i smanjenje rizika od ovih problema.

Prostamid čaj
Proizvod Dr.Han Prostamid čaj
Djelotvornost
 • ✅ Podržava zdravlje prostate
 • ✅ Smanjuje upale
 • ✅ Poboljšava cirkulaciju
Nuspojave ❌ Bez nuspojava
Sastav:
 • Vrbovica
 • Zlatnica
 • Preslica
 • Konjogriz
Bez recepta: Da
Proizvodnja: Bosna i Hercegovina
Količina: Za 3 mjeseca
Cijena: 30-70KM
Ocjena: ⭐⭐⭐⭐⭐

 Napomena: Proizvod je na biljnoj bazi 

Šta je Dr. Han Prostamid čaj?

Ovaj čaj je pažljivo formulisan i sadrži niz biljaka poznatih po svojim ljekovitim svojstvima. Glavni sastojci uključuju Epilobium parviflorum (vrbovicu), Solidago virgaurea (zlatnicu), Equisetum arvense (preslicu) i Agrimonia eupatoria (konjogriz).

Prostamid čaj

Dr. Han Prostamid čaj za prostatu je prirodni proizvod koji se koristi za podršku zdravlju prostate. Sadrži pažljivo odabrane biljke s ljekovitim svojstvima, koje mogu pomoći u smanjenju upale, ublažavanju simptoma i podršci urinarnom zdravlju kod problema s prostatom.

Redovito konzumiranje ovog čaja može doprinijeti općem stanju prostate, ali se preporučuje konzultirati se s liječnikom prije upotrebe. Važno je imati na umu da čaj sam po sebi nije zamjena za medicinski tretman, već dodatak zdravom načinu života i liječničkoj njezi.

 Napomena: Proizvod je na biljnoj bazi 

Epilobium parviflorum – Vrbovica

VrbovicaPoznatija kao vrbovica, je biljka koja je već dugo vremena cijenjena u svijetu prirodne medicine. Koristi se za tretiranje različitih zdravstvenih tegoba, ali je posebno učinkovita kod problema sa prostatom.

Vrbovica je poznata po svojoj sposobnosti da smanji upale, što može biti korisno za ublažavanje simptoma povezanih sa prostatom. Također, poboljšava uriniranje, što je često problem kod muškaraca sa uvećanom prostatom. Zahvaljujući ovim karakteristikama, vrbovica je ključni sastojak našeg čaja za prostatu. Postoje određeni suplementi koji mogu pomoći sa prostatom, ali su se čajevi na biljnoj bazi pokazali kao bolja solucija.

Solidago virgaurea – Zlatnica

ZlatnicaZlatnica je biljka bogata antioksidantima. Antioksidanti su ključni za zaštitu ćelija od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, što može biti korisno za sprječavanje upale prostate. Osim toga, zlatnica može podržati zdravlje mokraćnog sistema, što je posebno važno za muškarce sa problemima prostate. Ova biljka je stoga dragocjeni sastojak ovog čaja.

Equisetum arvense – Preslica

PreslicaPreslica je biljka poznata po svojim diuretičkim svojstvima. To znači da pomaže tijelu da se oslobodi viška tečnosti, što može biti korisno za muškarce sa prostatom, jer smanjuje pritisak na prostatu. Preslica je također bogata silicijumom, mineralom koji je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima. Ovo čini preslicu idealnim dodatkom našem čaju za prostatu.

 Napomena: Proizvod je na biljnoj bazi 

Agrimonia eupatoria – Konjogriz

KonjogrizKonjogriz je biljka poznata po svojim adstrigentnim svojstvima, što znači da može pomoći u smanjenju upala. Također, konjogriz može poboljšati cirkulaciju krvi, što je važno za održavanje zdravlja prostate. Ova biljka je stoga neizostavni sastojak našeg čaja za prostatu.

Ove četiri biljke zajedno čine moćnu kombinaciju za podršku zdravlju prostate. Ali njihova snaga ne leži samo u individualnim svojstvima, već i u načinu na koji deluju zajedno. Sinergija ovih biljaka može pružiti dodatnu pomoć muškarcima koji se bore sa problemima prostate.

Pored toga, ove biljke su bogate različitim vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima koji mogu poboljšati opšte zdravlje. Na primjer, preslica je izvor silicijuma, minerala koji je važan za zdravlje kostiju i kože. Zlatnica je bogata flavonoidima, snažnim antioksidantima koji mogu pomoći u borbi protiv oksidativnog stresa. Sa zdravom prostatom dolazi i do zdravijeg uma, kao što je i naš naziv stranice “Zdravlje uma“.

Također, vrbovica je izvor flavonoida i fenolnih kiselina, sastojaka koji su poznati po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Konjogriz je bogat taninima, koji imaju adstrigentna i protuupalna svojstva.

Prostamid nije samo prirodni način za podršku zdravlju prostate. To je i prilika da se poboljša opšte zdravlje i dobrobit. Uz svaku šolju ovog čaja, korisnici ne samo da rade na prevenciji i ublažavanju problema sa prostatom, već i na poboljšanju svog opšteg zdravlja i blagostanja.

Na kraju, vrijedno je pomenuti da je ovaj čaj proizveden sa najvećom pažnjom i posvećenošću kvalitetu. Svaki sastojak je pažljivo odabran i uzgojen na način koji poštuje prirodu. Ovaj čaj je prirodni proizvod, bez dodataka i konzervansa, što ga čini sigurnim izborom za svakodnevnu upotrebu.

Zdrava prostata vam može pomoći da pobjegnete od anksioznosti, depresije i drugih psiholoških prepreka koje se mogu neočekivano pojaviti u vašem životu.

Šta čini Prostamid čaj posebnim?

Prostamid nije samo još jedan čaj na tržištu. Ovaj proizvod je rezultat pažljivog izbora biljaka poznatih po svojim ljekovitim svojstvima. Svaki sastojak u Prostamidu je odabran s ciljem da podrži zdravlje prostate na prirodan način. Postoje i čajevi za opadanje kose kao i mnogi drugi.

Prostamid Djelovanje

Ali, šta zapravo čini Prostamid posebnim? Pored činjenice da je formulisan da pomogne muškarcima da se nose s problemima prostate, ovaj čaj je dizajniran da pruži opšte zdravstvene beneficije. Flavonoidi, antioksidanti, minerali i vitamini prisutni u ovom čaju mogu doprinijeti vašem opštem zdravlju i blagostanju. Jedan od proizvoda koje vrijedi izdvojiti jeste i Arti+ gel za zglobove.

Prednosti Prostamida:

 • Smanjuju upalu
 • Ublažavaju simptome na prirodan način
 • Potpora su urinarnom zdravlju
 • Prozivodi su bez nuspojava

 Napomena: Proizvod je na biljnoj bazi