Nevenova krema za zdravu kožu: Sve što trebate znati

Ako ste ikad patili od iritacije kože, opekotina, akni ili bilo koje druge vrste kožnog oboljenja, vjerovatno ste čuli za neven kremu. Ova krema je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i koristi se za njegu kože već generacijama. Kao što joj ime kaže, neven krema se pravi od cvijeta nevena, koji je poznat po svojim protuupalnim, antibakterijskim i regenerativnim svojstvima.

Neven krema je prirodni proizvod koji je siguran za korištenje na svim tipovima kože. Osim što se koristi za liječenje kožnih oboljenja, neven krema je također odlična za svakodnevnu njegu kože. Ona pomaže u održavanju kože hidriranom, mekom i elastičnom. Također, neven krema je bogata antioksidansima koji pomažu u sprečavanju starenja kože.

Šta je krema od nevena

Krema od nevena je prirodna krema koja se pravi od cvjetova nevena, biljke koja se često koristi u tradicionalnoj medicini. Ova krema je popularna zbog svojih ljekovitih svojstava i koristi se za njegu kože lica i tijela.

Sastojci kreme od nevena

Neven krema se pravi od prirodnih sastojaka koji su blagi i neškodljivi za kožu. Glavni sastojak kreme od nevena su cvjetovi nevena, koji su bogati antioksidansima, vitaminima i mineralima. Osim toga, krema od nevena sadrži i druge sastojke poput ulja od badema, ulja jojobe, pčelinjeg voska i shea maslaca.

krema od nevena efikasnost

Ulje od badema i ulje jojobe su prirodni emolijensi koji hidratiziraju kožu, dok pčelinji vosak i shea maslac štite kožu od vanjskih uticaja i pomažu u zadržavanju vlage.

Krema od nevena je pogodna za sve tipove kože, posebno za osjetljivu i suhu kožu. Ona pomaže u ublažavanju iritacija, upala, opekotina i drugih problema s kožom.

Ukratko, neven krema je prirodna krema koja se pravi od cvjetova nevena i drugih prirodnih sastojaka. Ona je pogodna za sve tipove kože i koristi se za njegu kože lica i tijela.

Ljekovita svojstva kreme od nevena

Krema od nevena je popularan prirodni proizvod koji se koristi za njegu kože. Ova krema sadrži ekstrakte nevena i divlje ruže, ulje avokada i vitamin E. Neven kremu možete koristiti za dnevnu negu kože lica i tijela.

Neven kremu koriste ljudi širom svijeta zbog njenih ljekovitih svojstava. Ova krema ima protuupalna i antioksidativna svojstva koja su korisna za vašu kožu. Kada se nanese na kožu, neven krema pomaže u ublažavanju upala, iritacija i oštećenja kože.

Krema od nevena također ima hidratantna svojstva koja pomažu u održavanju vlažnosti kože. Ovo je posebno korisno za ljude koji imaju suhu kožu. Neven krema pomaže u zadržavanju vlage u koži, čime se sprečava isušivanje kože.

Da li je krema od nevena ljekovita? Odgovor je da. Neven krema ima mnoga ljekovita svojstva koja su korisna za vašu kožu. Ova krema pomaže u ublažavanju upala, iritacija i oštećenja kože. Također ima hidratantna svojstva koja pomažu u održavanju vlažnosti kože.

Krema od nevena je prirodni proizvod koji ne sadrži štetne sastojke. Ova krema je pogodna za sve tipove kože i može se koristiti za dnevnu njegu kože. Ako želite poboljšati zdravlje svoje kože, probajte koristiti kremu od nevena. Vaša koža će vam biti zahvalna.

Krema od nevena za lice

Krema od nevena je prirodna krema za lice koja je popularna zbog svojih brojnih prednosti za kožu. Ova krema se može kupiti u apotekama, online shopovima ili se može napraviti kod kuće.

Prednosti za kožu lica

Neven krema ima mnoge prednosti za kožu lica. Ulje nevena, koje je glavni sastojak kreme, je poznato po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima. Ova krema pomaže u hidrataciji kože, čime se sprečava njeno sušenje i pucanje. Također, neven krema za lice pomaže u smanjenju crvenila i iritacije kože, što je posebno korisno za osobe sa osjetljivom kožom.

Krema od nevena također pomaže u borbi protiv starenja kože. Redovna upotreba ove kreme pomaže u smanjenju bora i finih linija, čime se koža čini mlađom i sjajnijom. Osim toga, neven krema za lice pomaže u zaštiti kože od štetnih UV zraka, čime se sprečava nastanak hiperpigmentacije i drugih oštećenja kože.

Krema od nevena protiv akni

Neven krema je također korisna u borbi protiv akni. Ova krema pomaže u smanjenju upale i crvenila kože, što je često povezano sa aknama. Također, neven krema za lice pomaže u ubijanju bakterija koje uzrokuju akne, čime se sprečava njihovo daljnje širenje.

Krema od nevena se također može koristiti za ublažavanje ožiljaka i drugih oštećenja kože. Ova krema pomaže u obnovi kože, čime se smanjuje vidljivost ožiljaka i drugih oštećenja.

Ukratko, krema od nevena je prirodna krema za lice koja ima mnoge prednosti za kožu. Ova krema se može koristiti za hidrataciju kože, smanjenje crvenila i iritacije, borbu protiv starenja kože, borbu protiv akni i ublažavanje ožiljaka i drugih oštećenja kože.

Krema od nevena za suhu kožu

Ako imate suhu kožu, krema od nevena može biti savršeno rješenje za vas. Ova krema hidratizira kožu i čini je mekom i glatkom. Krema od nevena za suhu kožu može biti posebno korisna tijekom zime kada se koža često isušuje zbog hladnog vremena.

Krema od nevena sadrži prirodne sastojke koji su poznati po svojim ljekovitim i hidratantnim svojstvima. Neven je biljka koja ima protuupalna svojstva i pomaže u obnovi kože. Krema od nevena također sadrži bademovo i susamovo ulje koji pomažu u hidrataciji kože.

Nevenova krema za suhu kožu

Kada nanosite kremu od nevena na suhu kožu, važno je da je nanesete u tankom sloju. Previše kreme može začepiti pore i uzrokovati akne. Također, važno je da koristite kremu redovito kako bi se postigao najbolji učinak.

Krema od nevena za suhu kožu može se koristiti i na drugim dijelovima tijela koji su skloni isušivanju, poput ruku, laktova i stopala. Ova krema je posebno korisna za osobe koje imaju osjetljivu kožu ili kožu sklonoj alergijama.

Ukratko, neven krema je prirodno rješenje za suhu kožu koje hidratizira kožu i čini je mekom i glatkom. Redovita upotreba ove kreme može pomoći u obnovi kože i smanjenju suhoće.

Upotreba kreme od nevena

Krema od nevena se koristi u kozmetici i narodnoj medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. U nastavku pročitajte kako pravilno koristiti kremu od nevena.

Način primjeneUčestalost korištenja

Način primjene

Kremu od nevena nanosite na čistu i suhu kožu. Ukoliko koristite kremu za lice, preporučuje se da lice prethodno očistite i osušite. Nakon toga, nanesite kremu na lice i nježno umasirajte dok se krema ne upije u kožu.

Ukoliko koristite kremu od nevena za rane ili opekotine, nanesite kremu direktno na ranu i nježno umasirajte dok se krema ne upije u kožu.

Učestalost korištenja

Učestalost korištenja kreme od nevena zavisi od vrste problema koji tretirate. Ukoliko koristite kremu za lice, preporučuje se da je koristite jednom do dva puta dnevno. Ukoliko koristite kremu za tijelo, možete je nanositi više puta dnevno.

Ukoliko koristite kremu od nevena za rane, koristite je jednom do dva puta dnevno ili prema preporuci ljekara.

Napomena: Prije korištenja kreme od nevena, uvijek provjerite sastojke i upute za korištenje. Ukoliko primijetite bilo kakve neželjene efekte, odmah prestanite s korištenjem i posavjetujte se sa ljekarom.

Razlike između nevenove masti i kreme

Ako ste se ikada zapitali koja je razlika između nevenove masti i kreme, evo kratkog objašnjenja.

Nevenova mast se obično izrađuje od nevenovog cvijeta i ulja, a koristi se za ublažavanje upala, opekotina, rana, modrica i drugih kožnih problema. Mast se obično nanosi na kožu u tankom sloju i ostavlja da se upije.

S druge strane, nevenova krema se obično izrađuje od nevenovog cvijeta, ulja i drugih sastojaka koji su korisni za kožu. Krema se brže upija u kožu i lakše se nanosi, stoga je pogodna za njegu svih dijelova lica i tijela. Krema se može koristiti za hidrataciju kože, ublažavanje upala, akni, ožiljaka, strija i drugih kožnih problema.

U nastavku su navedene neke od glavnih razlika između nevenove masti i kreme:

 • Tekstura: Nevenova mast ima čvršću teksturu od kreme, stoga se teže nanosi na kožu. Krema se brže upija u kožu i lakše se nanosi.
 • Sastojci: Nevenova krema sadrži više sastojaka od nevenove masti. To mogu biti ulja, vitamini, aloe vera, hijaluronska kiselina i drugi sastojci koji su korisni za kožu.
 • Primjena: Nevenova mast se obično koristi za ublažavanje upala, opekotina, rana, modrica i drugih kožnih problema. Krema se može koristiti za hidrataciju kože, ublažavanje upala, akni, ožiljaka, strija i drugih kožnih problema.
 • Cijena: Nevenova krema je obično skuplja od nevenove masti, jer sadrži više sastojaka i korisna je za više različitih kožnih problema.

Ukratko, nevenova mast i krema su oba korisna proizvoda za njegu kože. Mast se obično koristi za ublažavanje upala, opekotina, rana, modrica i drugih kožnih problema, dok se krema koristi za hidrataciju kože, ublažavanje upala, akni, ožiljaka, strija i drugih kožnih problema. Odaberite proizvod koji najbolje odgovara vašim potrebama i koži.

Moguće nuspojave i kontraindikacije neven kreme 

Krema od nevena je prirodni proizvod koji se koristi u kozmetici i medicini. Iako je sigurna za upotrebu, postoji nekoliko nuspojava koje trebate uzeti u obzir.

Moguće nuspojave

Najčešća nuspojava korištenja kreme od nevena je alergijska reakcija. Alergijske reakcije mogu uključivati ​​svrbež, osip i crvenilo kože. Ako primijetite bilo kakve znakove alergijske reakcije, odmah prestanite koristiti kremu i potražite medicinsku pomoć.

Alergijske reakcije na neven

Pored toga, krema od nevena može uzrokovati osjetljivost na sunce. Stoga, ako koristite kremu od nevena, preporučuje se da izbjegavate izlaganje suncu ili koristite zaštitne faktore prije izlaganja suncu.

Kontraindikacije

Iako je krema od nevena sigurna za upotrebu, postoje neke kontraindikacije koje trebate uzeti u obzir. Ako imate osjetljivu kožu, prije korištenja kreme od nevena, trebate se posavjetovati s dermatologom.

Također, ako ste trudni ili dojite, trebate se posavjetovati sa svojim ljekarom prije korištenja kreme od nevena. Iako nema dokaza da nevenova krema može naštetiti fetusu ili dojenčadi, uvijek je bolje biti oprezan.

Ukratko, krema od nevena je prirodni i siguran proizvod za upotrebu. Međutim, kao i kod bilo kojeg drugog proizvoda, postoje moguće nuspojave i kontraindikacije koje trebate uzeti u obzir prije korištenja. Ako primijetite bilo kakve znakove alergijske reakcije, odmah prestanite koristiti kremu i potražite medicinsku pomoć.

Izbor kreme od nevena

Krema od nevena je popularna zbog svojih ljekovitih svojstava i prirodne formule koja se koristi za njegu kože. Kada birate kremu od nevena, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora kako biste osigurali da odaberete pravu kremu za svoju kožu.

Kako odabrati pravu kremu

 1. Provjerite sastojke: Kada birate kremu od nevena, provjerite sastojke kako biste bili sigurni da su prirodni i bez štetnih kemikalija. Obratite pažnju na sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije ili iritaciju kože.
 2. Vrsta kože: Odaberite kremu koja je namijenjena vašoj vrsti kože. Ako imate suhu kožu, odaberite kremu koja je hidratantna i bogata uljima. Ako imate masnu kožu, odaberite laganu kremu koja neće začepiti pore.
 3. Ljekovita svojstva: Odaberite kremu od nevena koja ima specifična ljekovita svojstva koja želite koristiti. Na primjer, ako imate osjetljivu kožu, odaberite kremu koja ima umirujuća svojstva.
 4. Cijena: Cijene krema od nevena se razlikuju, pa odaberite onu koja vam najviše odgovara. Nemojte se ustručavati potražiti kvalitetnu kremu po pristupačnoj cijeni.

Kada odaberete pravu kremu od nevena, redovito je koristite kako biste održali zdravu i hidratiziranu kožu.

DIY: Priprema neven kreme kod kuće

Nevenova krema je jednostavna za pripremu i može se napraviti kod kuće sa samo tri sastojka. Evo kako da napravite kremu od nevena kod kuće:

Sastojci:

 • 1 šolja suvih nevenovih cvjetova
 • 1 šolja maslinovog ulja
 • 1/4 šolje pčelinjeg voska

Postupak:

 1. U posudu stavite suve nevenove cvjetove i prelijte maslinovim uljem. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 6 sati.
 2. Zagrijte smjesu na laganoj vatri dok se ne prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka još 30 minuta.
 3. Procijedite smjesu kroz gazu kako biste uklonili cvjetove nevena.
 4. Vratite smjesu na vatru i dodajte pčelinji vosak. Miješajte dok se vosak ne otopi.
 5. Skinite smjesu sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se smjesa ohladi, izmiješajte je dok ne postane glatka i kremasta.
 6. Smjesu prebacite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.

Krema od nevena je odlična za njegu suhe i ispucane kože, potiče zacjeljivanje manjih rana te djeluje kao efikasno rješenje za razne dermatološke probleme poput akni i ekcema. Možete je koristiti za njegu lica, tijela i ruku.

Neven krema Recenzije i preporuke

Ako tražite prirodnu kremu za njegu kože lica, Neven krema bi mogla biti odličan izbor za vas. Ova krema sadrži ekstrakte nevena i divlje ruže, ulje avokada i vitamin E, što je čini idealnom za dnevnu njegu kože lica.

Mnogi korisnici su izrazili zadovoljstvo korištenjem ove kreme. Neki su primijetili da im je koža postala mekša i glatka nakon korištenja kreme, dok su drugi primijetili poboljšanje u teksturi kože.

Jedna od prednosti ove kreme je što je prirodna i ne sadrži štetne kemikalije koje se mogu naći u drugim kremama za njegu kože. Osim toga, krema se preporučuje svim tipovima kože, što znači da ju možete koristiti bez obzira na tip kože koju imate.

Ako imate osjetljivu kožu ili ste skloni alergijama, uvijek je važno testirati novu kremu prije korištenja kako biste bili sigurni da neće izazvati negativne reakcije.

Ukratko, Neven krema je prirodna i učinkovita krema za njegu kože lica koja se preporučuje svim tipovima kože. Ako tražite prirodnu alternativu drugim kremama za njegu kože, ova krema bi mogla biti odličan izbor za vas.

Često postavljana pitanja

Koje su prednosti korištenja nevenove kreme?

Nevenova krema ima brojne prednosti za kožu. Ona pomaže u regeneraciji kože, hidrira je, ublažava iritacije, opekotine i upale kože. Osim toga, nevenova krema može pomoći u smanjenju vidljivosti finih linija i bora na koži.

Može li nevenova krema pomoći kod ožiljaka i strija?

Nevenova krema može pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka i strija. Njena hidratantna svojstva pomažu u obnovi kože, što može pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka i strija. Međutim, važno je napomenuti da nevenova krema neće u potpunosti ukloniti ožiljke i strije, već ih samo može učiniti manje vidljivim.

Kako se pravilno nanosi nevenova krema na kožu?

Prije nanošenja nevenove kreme, kožu treba očistiti i osušiti. Zatim, kremu nanesite na željeno područje i nježno je utrljajte u kožu. Za najbolje rezultate, preporučuje se nanošenje kreme ujutro i navečer.

Da li nevenova krema može izazvati alergijske reakcije?

Nevenova krema je općenito sigurna za upotrebu, ali kao i kod svih kozmetičkih proizvoda, postoji mogućnost da izazove alergijsku reakciju kod nekih ljudi. Ako primijetite crvenilo, svrbež ili iritaciju nakon nanošenja kreme, prestanite je koristiti i konzultirajte se s liječnikom.

Koliko često treba koristiti nevenovu kremu za najbolje rezultate?

Za najbolje rezultate, preporučuje se korištenje nevenove kreme ujutro i navečer. Međutim, ovisno o vašim potrebama i tipu kože, možda ćete htjeti koristiti kremu jednom dnevno ili svaka dva dana.

Za koje tipove kože je nevenova krema najpogodnija?

Nevenova krema je pogodna za sve tipove kože, ali najbolje rezultate daje kod suhe, osjetljive i oštećene kože. Ova krema može pomoći u hidrataciji i obnovi kože te ublažavanju iritacija i upala.